-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Υλικά:
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας
2/3 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/4 φλιτζάνια κράνμπερι αποξηραμένα
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια βραζιλίας
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη αγαύης
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα (sour cream)
1 και 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175º βαθμούς. Τοποθετείτε σε μία φόρμα για κέϊκ ένα αλουμινόχαρτο ώστε να αποτραπούν οι διαρροές. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε τη ζάχαρη καρύδας και 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο. Τα αφήνετε να βράσουν και έπειτα τοποθετείτε το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Πασπαλίζετε με cranberries και καρύδια βραζιλίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ ανακατεύετε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη αγαύης ώσπου να δημιουργηθεί ένα μίγμα απαλό και αφράτο. Χτυπάτε ένα- ένα τα αυγά και στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ το μίγμα μαζί με το κοσκινισμένο αλεύρι και την ξινή κρέμα εναλλάξ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά. Αφήνετε τη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά, και στη συνέχεια, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα προσεκτικά.
Σερβίρεται και ζεστό.